Συχνές Ερωτήσεις

Συγκεντρώσαμε μερικές από τις πιο Συχνές Ερωτήσεις που μας Κάνετε και σας Απαντάμε :
 1. Είστε Αθλητικός Σύλλογος ;  Ναι είμαστε Αθλητικός Σύλλογος με έτος Ιδρύσεως το 2019.
 2. Ποια Αθλήματα Καλλιεργείται ; Σκάκι – Αγωνιστικό Τάβλι – Γκο – Μπριτζ – Ντόμινο.
 3. Ποιος μπορεί να Εγγραφεί στο Σύλλογο σας ; Οποιοσδήποτε από 5 ετών και άνω έχει δικαίωμα εγγραφής σε ένα ή περισσότερα Αθλήματα από αυτά που Καλλιεργούμε.
 4. Άτομα με Ειδικές Δεξιότητες (ΑμεΑ) γίνονται Δεκτά ; Είμαστε ο Πρώτος Σύλλογος Πνευματικών Αθλημάτων που έχει Οργανωμένο Τμήμα για ΑμεΑ.
 5. Ποιο είναι το Κόστος Εγγραφής στον Σύλλογο σας ; Ο Σύλλογος μας δεν ζητάει τίποτε για Εγγραφή. Δυστυχώς όμως η Πανδημία που Βιώσαμε και Βιώνουμε κατά την διάρκεια του έτους (2020), οδήγησε για λόγους Επιβίωσης την Σκακιστική Ομοσπονδία να Ζητήσει 30e για κάθε Νέα Εγγραφή (από τον Σεπτέμβριο του 2020) Σκακιστή που επιθυμεί να δραστηριοποιηθεί πλήρως, πέραν της προπόνησης του. Θα γίνει προσπάθεια και αυτό το ποσό αν όχι άμεσα σε δεύτερη φάση να το καλύψει η Διοίκηση του Συλλόγου.
 6. Ποιο το κόστος των Μαθημάτων ανά Μήνα ; Στο Σκάκι Ξεκινούν από 15e. Στο Backgammon 10e. Στο Ντόμινο 10e. Στο Go 15e. Στο Bridge το κόστος είναι υπό διαμόρφωση κατόπιν συνεννόησης με τον Δάσκαλο. Αν κάποιος επιθυμεί συμμετοχή σε περισσότερα του ενός Αθλήματα, τυγχάνει των Σχετικών Εκπτώσεων. 
 7. Οι Προπονητές – Δάσκαλοι είναι Πτυχιούχοι ; Οι Προπονητές που επιλέξαμε είναι μερικοί από τους Γνωστότερους, Πληρέστερους και Καλύτερους εκπαιδευτές με ή χωρίς πτυχίο. Το πτυχίο για τα πνευματικά Αθλήματα και κυρίως για το Σκάκι είναι κάτι που δυστυχώς τα τελευταία δυο χρόνια μπήκε στο Ημερολόγιο των Προπονητικών Σχολών της Γ.Γ.Α. αυτό σημαίνει ότι θα περάσουν κάποια χρόνια μέχρι όλοι οι προπονητές να έχουν και πτυχίο. Στα υπόλοιπα αθλήματα ουτέ καν σκέψη  προς το παρόν για ανάλογης ενέργειας. Για το Σκάκι λοιπόν ως αυτή την στιγμή έχουμε κοντά μας την κα Αννα Μαρία Μπότσαρη, τον κο Ανδρέα Τζερμιαδιανό και τον κο Νικόλαο Γονίδη. 
 8. Γίνονται Τουρνουά ή Πρωταθλήματα σε αυτά τα Αθλήματα ; Πολλές Διοργανώσεις σε Πανελλαδική Κλίμακα, είτε δια ζώσης, είτε εξ αποστάσεως. Συμμετέχουμε σε αρκετές εξ αυτών ή διοργανώνουμε άλλες στοχεύοντας στην διάδοση των Αθλημάτων μας. Εννοείται πως αθλητές μας ενήλικες και μη συμμετέχουν και σε Πανελληνίες Διοργανώσεις. Στα Go και Ντόμινο έχουμε την Ευθύνη Ίδρυσης Ελληνικής Ομοσπονδίας κάτι αρκετά δύσκολο για την εποχή μας.
 9. Παρέχετε κάποιες Υπηρεσίες ; Για εμάς ο Σύλλογος δεν είναι απλά ένας οργανισμός Καλλιέργειας Κάποιων Πνευματικών Παιχνιδιών – Αθλημάτων, αλλά και Κοινωνική προσφορά πέρα από αυτό το πεδίο. Γι αυτό και ενώ μετράμε περίπου ένα χρόνο ζωής έχουμε κατορθώσει να αφήσουμε έντονο το στίγμα μας στην Κοινωνία, προσφέροντας ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα σε παιδιά από την Κιβωτό του Κόσμου, ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα σε παιδιά άπορων οικογενειών και σε συνεργασία με άλλους Φορείς της Τοπικής Κοινωνίας όπως η Ομάδα Δράσης για την Καισαριανή, συγκεντρώνουμε τρόφιμα για ευπαθείς ομάδες. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με αυξητικές τάσεις. 
 10. Ποιος ο λόγος να σας επιλέξει κάποιος για ένα από τα Αθλήματα που Διδάσκετε ; Εκτός του ότι κάποια εξ αυτών όπως τα Domino & Go τα γνωρίζουμε και διδάσκουμε μόνον εμείς προς το παρόν, για τα υπόλοιπα, αλλά και το σύνολο της προσπάθειας μας θα πρέπει να σημειώσουμε κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία και αυτά είναι τα εξής :
 • Γινόμαστε ο πρώτος Σύλλογος Πνευματικών Αθλημάτων που Αποκτά Πιστοποιήσεις τόσο για την Εκπαιδευτική Διαδικασία, όσο και για τους Εκπαιδευόμενους . Πιστοποιήσεις από δυο διαφορετικά Ιδρύματα, ένα εκ των Οποίων ανήκει σε Πανεπιστημιακό Οργανισμό. Αυτό δίνει άλλη Αξία στην Αξία της Εκπαιδευτικής Διαδικασίας και εγκαινιάζει για τα Ελληνικά Δεδομένα των Πνευματικών Αθλημάτων τον Δρόμο που χρόνια τώρα χαράσουν άλλα αθλήματα και γνωρίζουν την εξέλιξη που τους πρέπει.
 • Στα πλαίσια αυτής της Εκπαιδευτικής Αναβάθμισης Εγκαινιάζουμε μια Σειρά Σεμιναρίων – Διαλέξεων και Δράσεων που στοχεύουν στην Οικογένεια. Οι Γονείς πρέπει να μάθουν την Αξία των Πνευματικών Αθλημάτων στην Ζωή των Ιδίων και των Παιδιών τους κυρίως.
 • Το Ανθρώπινο Δυναμικό των Εκπαιδευτών μας ξεχωρίζει για το Υψηλό του Επίπεδο κάτι που μαρτυρούν οι επιτυχίες και το ειδικό βάρος του καθ’ ενός εξ αυτών όπως εύκολα διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το Βιογραφικό τους.
 • Η ομάδα των Ανθρώπων μας εμπλουτίζεται με Επιστήμονες στην Αθλητική Ψυχολογία, την Αθλητική Παιδαγωγική και την Οργάνωση Συλλόγων και Προπονητικών Τμημάτων, πραγματικά κοσμήματα του Αντικειμένου τους με Διεθνή Πορεία και Αποδοχή του Επιστημονικού τους Έργου. 
 • Έχουμε Δικές μας Εγκαταστάσεις, αλλά και πολύ Σπουδαίες Συνεργασίες που μας βοηθούν τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και στο αγωνιστικό κομμάτι.
 • Μια Σειρά Στρατηγικών Συνεργασιών θα προάγει σε καθημερινή βάση τα Πνευματικά Αθλήματα στην Τοπική Κοινωνία, ως Πυλώνα Πνευματικής Εξέλιξης και Ανάδειξης!